Ezt lehet tudni a következő Legendás állatokról a trailer alapján


Sziasztok! Néhány napja kijött a Legendás állatok első magyar szinkronos előzetese, ami egészen ígéretesnek mutatja a novemberben érkező filmet. Új színészek és helyszínek, de még mindig csodálatos látványvilág. De aki szemfülesebb, az észrevehette, hogy vannak utalások is a cselekményekre, és a sima előzetesnek látszó kisfilm teóriák egyvelegévé alakul. Én pedig összeszedtem nektek azokat az apróságokat, amelyeket én észrevettem. Tartsatok velem!

Vigyázat a cikk spoilereket tartalmaz!!

1. Ami mindenkit foglalkoztat: a hoppanálás
Az biztos, hogy amióta a trailerek megjelentek, azóta megannyi oldalon/videóban kibeszélték a fanok ezt a témát, köztük a Molyon is. A kisfilm elején tisztán kivehető, hogy néhány (valószínűleg minisztériumi) ember Roxfort hídjára hoppanál, holott ez az iskola területén szigorúan tilos. Rengeteg elmélet született, ám amit talán a legtöbb helyen láthatunk, illetve amit az egyik  barátnőmmel gondolunk az nem más, mint az, hogy Grindelwald vagy esetleg Voldemort hatalomra kerülése után lépett életbe ez a szabály.

2. Visszautalások a Harry Potterre
Bár a történet és a szereplők nagy része más, mint J.K.R. nagy sikerű sorozatában, de észrevehetjük, hogy bizony van egy- két jelzés arra, hogy ez még mindig ugyanaz a varázsvilág. Először a videó elején tűnik fel Dumbledore önoltója (24 másodpercnél),  amivel a professzor a  Harry Potter és a bölcsek kövében is kioltja a világításokat a Privet Driveon. Néhány másodperccel később láthatjuk, amint valaki thesztrálok által húzott hintószerűséggel  repül le egy épületről. Tudjuk, hogy ezeket igazán kevés ember látja, valamint először a Harry Potter és a Főnix Rendjében tűnnek fel. Az utolsó ilyen pedig a legvégén fedezhető fel, ugyanis néhány másodpercre feltűnik a Halál Ereklyéinek szimbóluma, amelyet később az új film logójában is megtalálunk elrejtve a betűkben.



3. Új és régi teremtmények
Számos új arcot (no nem feltétlen emberit) láthatunk megjelenni, hiszen mégiscsak ők a film mozgatórugói. Például Jacob mögött az egyik jelenetben feltűnik egy madárszerű, tollas lény, valamint egy szarvasféle is, később pedig Göthe lovagol meg egy vízi teremtményt, aki olyan, mintha hínárból lenne. Sokak szerint ő egy kelpi, ami egy vízi szörny, de erre valószínűleg választ kapunk novemberben. Emellett itt van Pickett, a bólintér is, akit már az előző részből jól ismerünk, és azt is tudjuk, milyen szoros kapcsolat fűzi Göthéhez. Egyébként valamennyi ismerősöm szerint hülyén hangzik a cím, hiszen olyan, mintha maga Grindelwald is egy legendás állat lenne....




4. Elvarratlan szálak
Nos, az előzetesből az is kiderül, hogy talán az amneziálás mégsem volt olyan hatásos, hiszen Jacob emlékszik Göthére, sőt, újabb kalandokra indul vele, annak ellenére, hogy mugli (magnix). Ennek jeleit már az első rész végén is megfigyelhetjük, amikor Jacob pékségébe besétál Queenie és mintha a férfinak derengene valami a boszorkányról. Mindenesetre engem nagyon érdekel, hogy mégis hogyan történt ez. Ezenkívül észrevehetünk egy obskurálót is az egyik jelenetben. A kérdés egyértelmű: Credence- e az? Hiszen nagyon úgy tűnt, hogy ő meghalt az első rész legvégén. Ha ő az, akkor mégse halt meg, vagy pedig egy másik obskurálóval van dolgunk? Szerintem nem igazán hasonlít a két fiú egymásra, de mondjátok meg, ti hogyan gondoljátok?


5. A fiatal Dumbledore
Mindenki ezt várta a legjobban, hiszen megérkezik a fiatal Albus Dumbledore, akit Jude Law alakít. Ami elsőre feltűnik, hogy tényleg elég fiatalra sikerült, és szokatlan is a hosszú szakállú, ősz professzor látványa után. És itt jön az első dolog ami kicsit furcsa: körülbelül 17 év telik el a Grindelwald bűntettei és a Titkok Kamrájának kinyitása között (mármint addig, amikor Tom kinyitja). Képes valaki ennyit öregedni ilyen (viszonylag) rövid idő alatt?
Illetve elhangzanak a következő sorok: : ,,Nem léphetek fel Grindelwalddal szemben. Így magának kell."  Na mármost aki kicsivel jobban beleássa magát Dumbledore történetébe, az tudja, hogy együtt járt a gonosztevővel iskolába, és azt is, hogy érzelmek kötötték hozzá. Gyengéd érzelmek. Lehet, hogy ezek miatt nem akar harcolni vele? Vagy esetleg a (későbbi) nagy és hatalmas Dumbledore félne tőle? Kitudja?

6. Új arcok
Nemcsak új állatok, hanem új varázslók is belépnek a történetbe a régi, már megszokottak mellett. Kezdetnek ilyen Göthe fivére, Theseus, akivel egy varázslás közben láthatjuk főhősünket.
De szintén visszakanyarodunk egy kicsit a Harry Potter sorozathoz, pontosabban a Lestrange családhoz, akinek egy tagját most megismerhetjük: ő nem más, mint Leta Lestrange, Göthe régi barátja, akit bár képen már láttunk, többet nem igazán tudunk róla. Lehet, hogy nem csak barátok voltak, hanem többek? Talán ő lesz Göthe életének szerelme?....Nos...ha hihetünk a Legendás állatok kiegészítő könyvnek (nem a screenplaynek) akkor Göthe szívét Porpentina dobogtatja meg, hiszen őt veszi feleségül. És őt már ismerjük. De meglátjuk...

7. Ez csak egy dátum...
Még ebben a történetben Grindelwald tartja rettegésben a világot, addig az előző rész évében világra jön Tom Rowle Denem, azaz Voldemort...

Köszönöm, hogy végigolvastad ezt a rövid bejegyzést, hamarosan jövök a következővel!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések