Blogprojekt 3.nap- Egymásnak választottunk: Film


Sziasztok!! Itt is van a 6. Blogprojekt befejező része. Lezárult egy újabb hónap, és vele együtt talán a legizgalmasabb témánk. Ezúttal a filmeket tettük boncasztalra, nekem Kamilla választott. Szóval megpróbáltam apukámat vagy Szirmai Gergely faragni egy kicsit magamból, és több szempontból elemezni a filmet, ami a Halálos iramban volt. Szóval vegyük fel a kesztyűt és tapossunk a gázra!

Magyar cím: Halálos iramban
Eredeti cím: The Fast and The Furious
Játékidő: 101 perc
Címkék: akció
Sorozat: Halálos iramban (8 rész)
Megjelenés dátuma: 2001.
Rendező: Rob Cohen
Főbb szereplők: Vin Diesel; Paul Walker; Michelle Rodriguez; Jordana Brewster
Forgalmazó: Universal Pictures
Kritikusok szerint: 93%
Szerintem a film: 4,5/5 csillag







A sztori:
Dominic (Vin Diesel) az egyik vezéralakja a Los Angeles utcáin rendszeresen lezajló illegális autóversenyeknek. Ezeken a felturbózott járgányokkal felvonuló helyi vagány csávók bebizonyíthatják a csajoknak, hogy igenis van vér a pucájukban. Szuper kocsik száguldoznak az utakon, és ezt persze a helyi rendfenntartók nem nézik jó szemmel. Ebbe a világba csöppen bele az ifjú Brian (Paul Walker). Igazi zöldfülűként nem rest versenyre hívni Dominicot. Senki sem sejti, hogy valójában egy álruhás zsaru, aki egy kamionokat fosztogató csapatot szeretne lekapcsolni. Valami azt súgja neki, Dominic és barátai körében kell keresnie az elkövetőket...

Az alapsztori izgalmas, sőt akár az egyik legjobb autós film is lehetne. Fontos a feltételes mód, hiszen a filmnek vannak hibái, semmi sem tökéletes.

Az egész olyan, mintha egy tini srác álomvilágába csöppennénk: buli, autók, csajok és haverok, na meg persze a száguldozás amiből még pénz is származik. De ezt a maszlagot Rob Cohen zseniálisan kezeli, nem csinál tinidrámát a filmből. Rengeteg előítélet jár körbe a filmmel kapcsolatban, hogy ez csak tesztoszteronharc férfiak között, és ahogy Szirmai is mondta, ez valahol igaz, hiszen körülbelül a pasik azonosítják a kocsikat a nőkkel (nyilván nem egynek tekintik, csak nagyon hasonlónak). 

Ha viszont ettől eltekintünk, akkor egy tök jó filmet kapunk. Remek poénok, amik még így 2018-ban is megállják a helyüket. Ezzel ellentétben a szavaknak súlyuk van, és ha erőszak előfordul az is okkal történik nem pedig csak úgy légbőlkapottan
A filmnek ezentúl van egy pozitív üzenete: a család fontossága. Jó oké, lehet ez nyolc rész után már eléggé sablonos, és eleged van abból, hogy kigyúrt csávók mackót szorongató nagybácsik/apák/stb, de ez szerintem még poénos is egy kicsit, hogy ilyen köntösbe van tálalva. A családod és a barátaid mindig melletted vannak (vagyis mindig melletted kellene hogy legyenek). Segítenek a bajban. Szeresd őket amíg lehet. (Na jó, elég volt a cukorba forgatott sablonszövegből :D)
A karakterek is csak egy ideig tűnnek kigyúrt hústornyoknak vagy klisés nőknek, később kiforr mindegyik. Meglepődtem, hogy mennyi jellem van egybesűrítve 100 perc alatt. *Isten nyugosztalja Paul Walkert*

Bátorkodtam megnézni a többi részt is, és meglepően jók voltak. Nem lesz a kedvenc sorozatom, de ha ilyesmit akarok nézni, biztos ezt nézem majd. Köszönöm Kamillának az ajánlást, tetszett, kifejezetten tetszett :)

Köszönöm, hogy elolvastad, ezzel lezárult a februári Blogprojekt, hamarosan találkozunk :)

A Bogprojekt további részvevői:
Felhő (Felhő olvasónapja)
Beatrice (Molybirodalom)
Kamilla (Könyves boldogság)
Vhrai (Libellum)

Forrás:
Sztori - (Wikipédia)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések