8 újévi fogadalom Harry Potter univerzumából


Sziasztok!! Meg is érkezett az első igazi HP-s bejegyzés!! Nos, én nem szokta újévi fogadalmakat tenni, mert  úgysem tartom be :D, de ezután a lista után lehet, hogy érdemes lenne. Tehát itt van 8 olyan dolog, amit lehet érdemes megfogadni 2018-ban. És mielőtt bárki megkérdezné vagy el kezdene lázadni, hogy a Hugrabug miért van a képen, azt megnyugtatom, ki fog derülni, úgyhogy lássuk a listát!

A cikk spoilereket tartalmaz!!!

1. Legyél Hugrabugos!
Lelövöm az elején a poént, miért is van a képen a ház jele. Itt természetesen nem a ,,saját" házam akarom promótálni, és tudom nem tartozhat oda mindenki, de itt mindössze a ház erényeire gondolok. Talán a négy közül ez a ház a extrovertáltabb, hiszen olyan tanoncok kerülnek ide, akik barátságosak, nyitottak, jámborak, tehát tökéletes barát alapanyagok.  Így az első újévi fogadalomban a nyitásra szeretnék gondolni emberek felé. Persze nem azt mondom, hogy menj oda minden emberhez az utcán :D hanem egy társasági eseményen például próbálj ismerkedni, ígérem nem fog fájni, és közben gondolj a Teszlek Süveg dalára:

,,Hugrabugnak nyájas népe 
békés, igazságos.
Oda mész ha türelmes vagy
S jámbor - ez világos."

2. Ne törődj mások véleményével!
Hányszor mondták neked, hogy nem vagy tökéletes, mert nem vagy ilyen, meg olyan? Nekem rengetegszer, főleg suliban, és egy ideig fel is vettem, majd megtanultam magasról tenni rá, akárcsak Luna Lovegood. Mert (és ez most elcsépelt szöveg lesz bocsi) senki sem az, és kit izgat? Te, így vagy olyan amilyen, így szeretnek az emberek, és nem akarsz te tökéletes gépezet lenni, miért is akarnál? Luna ebben nagyon jó inspiráció lehet, hiszen nem egyszer láttunk példát arra, hogy milyen furán öltözik vagy gondolkodik a világról, mégse érdekelte, hogyha furcsán nézek rá, és mi így szeretjük. Furcsán, tökéletlenül. És ne feledd: Ha furmászok vannak az agyadban, az menő! :)

,,-Ne félj, épp olyan normális vagy, mint én!
A lány halványan elmosolyodott, és bemászott a fiákerbe. Harry követte, de közben arra gondolt, vajon jó-e olyan normálisnak lenni, mint Luna Lovegood."

3. A nevetés gyógyszer!



És Fred Weasleynek milyen igaza van! :) Egy rossz napon, amikor bánt valami, rosszul érzed magad, olvass egy vicces könyvet, nézz egy jó vígjátékot, vagy csak gondolj valami vicces emlékre, és nevess egy nagyot. Téged is boldogabbá tesz, na meg pozitívabbá, és a környezeted is érzékelni fogja. Hiszen az ikreknek szinte sosem voltak lelki problémáik (legalábbis a Halál Ereklyéi-ig biztosan nem...) és talán ehhez a nevetés volt a gyógyír. Mindenesetre megéri kipróbálni, és többet nevetni 2018-ban :)

,,– Hogy érzed magad, kisfiam? – suttogta Mrs Weasley. – Fáj? 
George keze megindult a feje felé. 
– Ahol a madárka, csak ott – motyogta. 
– Mit beszél? – Fred rekedt volt a rémülettől. – Az agya is megsérült? 
– Ahol a madárka… csak ott fáj – George kinyitotta a szemét, és ikertestvérére nézett. – Ahol a fülemüle… ahol a fülem üle, nem érted? 
Mrs Weasley rázkódott a zokogástól. Fred arca falfehérből vörösbe váltott. 
– Szörnyű – fintorodott el. – Nagyon ciki! A többszáz füles poén közül pont ezt a vacak szóviccet kellett kinyögnöd?"


4. Hozd meg a saját döntéseidet!
Ez most borzasztóan klisésnek és elcsépeltnek hangzik...de attól még igaz. Hiszen Harry is képes volt akár szembemenni másokkal, csak azért mert a saját feje és döntései után akart menni. Ez néha szabályok kihágásához vezetett, de az alapjáraton megfontolandó. Saját döntésnek sok mindent lehet venni, akár azt is, hogy milyen tejet vegyél a boltban, egészen addig,hogy eldöntsd mondjuk azt, hogy hol tanulsz tovább. Nyilván egy fontosabb döntésnél megbeszéled azt adott emberekkel, de a fontos, hogy a végén azt a tejet vedd le a polcról és azt a gimit/egyetemet írd be, amit akarsz :D Merd azt mondani, hogy ez az én döntésem, de mindig hallgasd meg a szüleid/párod/barátaid vagy akárkit, akivel ezt megbeszéled. A végkifejlet a fontos :)

,,– Igaz, hogy kiabált Umbridge professzorral? 
– Igen. 
– A szemébe mondta, hogy hazudik? 
– Igen. 
– Megmondta neki, hogy Ő, Akit Nem Nevezünk Nevén visszatért? 
– Igen. 
McGalagony professzor leült az íróasztalához, s egy darabig némán nézte Harryt. Azután így szólt: 
– Egyen egy kekszet, Potter!"


5. A kor csak egy szám..




...és mindegy, hány éves vagy, tuti hogy fiatalabb vagy Dumbledorenál, aki még  100 felett is így bulizik :D Na jó, viccet félretéve mindegy, hogy idén 16 vagy 36 leszel. Nem ez határozza meg az intelligenciád, az érzéseid, a fizikai kondíciód. Ezeket csak te magad tudod szabályozni, és bár van azért különbség egy felnőtt és egy gyerek között, mint ugye korban, mint tapasztalatokban, de ez nem jelenti azt, hogy a fiatalabb ne tud újat mutatni a felnőttek, nem tudna segíteni vagy beszélgetni vele. Ez mind szintúgy, ahogy az előzőek, csak rajtad múlik :)

,,Bármilyen különös fiú volt is Harry Potter, ebben a percben pontosan azt érezte, amit ilyenkor a legtöbben: boldog volt, hogy születésnapja van."

6. Használd az erőd mások segítésére
Itt megint csak Harryt lehet példaként hozni, aki a Főnix Rendjében segít a többieknek különböző varázsigék elvégzésében. És milyen jóm is lenne, hogyha mi is meg tudnánk ezt tenni...de e
sajnos ez csak álom marad. Ehelyett talán ez arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy legyél hétköznapi hős. Nem kell varázserő, hogy a ,,gyengébbeknek" tudjunk segíteni, ahogy itt semmi különleges dologra nem kell gondolni a segítség szó alatt. Ha esetleg jó vagy egy tantárgyból akkor segíts a kisebb tesódnak/gyermekednek/a szomszéd kislánynak. De akár az is elég, hogyha a magasságod használod, hogy segíts valakinek levenni egy könyvet. Ez is bizonyítja, hogy egy kis segítéssel is könnyen ,,hőssé" válhat az ember.

,,A következő két hétben Harry úgy érezte, csodás talizmán rejtőzik a lelkében - egy gyógyerejű titok, ami tartja benne lelket Umbridge óráin, s még arra is képessé teszi ,hogy udvariasan mosolyogjon, mikor a tanárnő csúf, dülledt szemébe néz. Ő és a DS többi tagja kijátszották Umbridge-et, s megtették azt, amitől a miniszter legjobban félt."

7. Mi is csak emberek vagyunk...
Ezzel nyilván mindannyian tisztában vagyunk, hiszen ebbe a testbe és életbe születtünk, de ha valakit kezdettől fogva varázslónak neveltek, akkor ezt felfogni egy kicsit nehéz. Szerintem a sorozat konfliktusainak nagy részét a mohóság a nagyobb hatalom s varázslástudás valamint az ego okozza. Ez csak szubjektív vélemény, mondjátok el, ti mit gondoltok ezzel kapcsolatban. De ha ez a konfliktus, akkor mi a megoldás? Erre maguk a karakterek is keresik néha a választ, de talán az, ha elfogadjuk azt, hogy emberek vagyunk, tehát tévedünk, hibázunk, az nagy előrelépést jelent, nem csak a karaktereknek, hanem nekünk is.Ezek a könyvek azért is nagyon jók, mert emlékeztetnek bennünket arra, hogy vizsgáljuk meg a hibáinkat, mielőtt másokat zúzunk szét azokkal :)

,,Lehetsz hős és lehetsz megmentő, de az én családomat egész életedben átokként sújtod, Harry Potter."

8. Álljunk ki a barátainkért!



Ide megannyi példát lehetne hozni, de talán a legjobb és legkézenfekvőbb példa a Tekergők esete. Az ahogy James, Peter és Sirius kiálltak Remus mellett a nehéz időkben, az igazán példamutató. Tehát egy rövid összefoglaló, amit magyarázni sem kell: ha egy barátodnak rossz napjai vannak, vagy valaki megpróbálja bántani akkor legyél bátor, mint Haermione (na persze nem kell megütni) és mondd meg az embernek, hogy kopjon le! :D Ilyenkor gondolj a Tekergők összetartására!

,,-Harry Potter, a kis híresség! - folytatta Draco. - Még egy könyvesboltba se tud úgy bemenni,hogy ne kerüljön a címlapra.
- Hagyd békén, nem ő akarta! - csattant fel Ginny. Szeme villámokat szórt , úgy meredt Malfoyra. Ez volt az első eset, hogy megszólalt Harry jelenlétében. 
- Nahát, Potter, neked barátnőd van! - harsogta Malfoy, s ezzel elérte, hogy Ginny fülig piruljon."

Ennyi lett volna az én első ízig-vérig HP-s bejegyzésem, remélem tetszett, hamarosan jövök a következővel!!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések