Blogprojekt 1.nap - A tökéletes ajándék egy molynak


Sziasztok!! Megérkezett az újabb Blogprojekt epizód, és mindenkit megnyugtatok, nem az utolsó az évben. De foglalkozzunk a mostanival. Ezen a három napon nem mással, mint a karácsonnyal fogunk foglalkozni!! December van, pontosan 23 nap karácsonyig. Mindenki bevásárol ezerrel, már gondolkozik a recepten, amit majd elkészít és csomagolja az ajándékokat. Társaimmal pedig az ajándékkeresést szeretnénk segíteni, azaz, mit is adjon az ember egy igazi könyvmolynak a szeretet ünnepére?? Megmutatjuk, minek is örülünk :)

1. Amit nem kell magyarázni: A KÖNYV

Szerintem ezt mindenki érti. Egy könyvmolynak sosem, ismétlem SOSEM lehet elég könyve. Szerintem, hogyha tanácstalan vagy, milyen könyvet vegyél egy ilyen barátodnak/ismerősödnek, kérdezd meg egy hozzátartozóját, vagy, ha biztosra akartok menni, írassatok vele egy kívánságlistát és osszátok szét. Szerintem egy kis A5-ös oldal simán megtelik  az ötletekkel és vágyakkal. Ha viszont bevállalós vagy, akkor akár magadtól, a megkérdezése nélkül is vehetsz neki k
könyvet, ha tudod a kedvenc íróját/műfaját/sorozatait. Hidd el, ezzel nem lőhetsz mellé.

Tipp: Azért érdemes valakit belevonni, gondolok itt arra, hogyha már megvan a könyv, megkérdezed mondjuk a szüleit/testvéreit/párját, hogy nézze meg, megvan e neki. Ha pedig a boltban akadsz el a bőség zavarában, nyugodtan kérdezz meg egy ott dolgozót, hogy ajánljon valamit. Sok molyocskára bukkanhatsz, akik nagyon segítőkészek :)

2. Mert kell a sok tároló a kincseknek...

Hát igen. Mint ahogy a fejléc és a kollázs idézete (,,Too many books? I think what you means is not enough bookselves. " - ,,Túl sok könyv? Szerintem úgy érted nem elég könyvespolc.") mutatja, hogy nem csak könyvekből, de könyvespolcokból sem elég. Mert a polcok lakói nem csak a könyvek lehetnek, hanem gyertyák, emléktárgyak, stb.  Ha egy kicsit nagyobb ajándékot szeretnél ajándékozni egy könyvmolynak, akkor vagy vegyél sok könyvet, vagy egy új polcot neki :D

Tipp: Érdemes megnézni annak a szobájának színét, akinek veszed a polcot, hogy esetleg ne lőj nagyon mellé. Ezen kívül a méreteket sem árt belőni. A legjobb hely pedig ezek beszerzésére az IKEA, ami a polcok Mekkája. Gyönyörűséges darabokat lehet találni  *-*

3. Mert kell valami pótcselekvés olvasás közben...
Ez nálam az ivás/evés. Imádok valamit nyammogni (erre nincs jobb szó :D)  miközben elmerülök egy könyvben. Ősszel és télen mindig valami meleget, teát, kávét, kakaót, mézes tejet iszok, miközben olvasok, mindegy csak meleg alapon :D Ehhez pedig elengedhetetlen egy remek kis bögre, amiből nekem egész kollekcióm van. De könyves még egy sincs...úgyhogy ha valamelyik családtagom olvassa ezt: könyve bögre Lilinek karira. Pont. Ennyi.

Tipp: Ha valakinek kedvenc sorozata/könyve van, érdemes ezzel kapcsolatosat keresni. HA pedig nincs ilyen, bármilyen könyves idézet megfelel. Ilyen bögrét egyébként lehet rendelni, készíttetni, vagy DIY módon porcelánra fogó filccel ráírni/rajzolni valamit. Ha az utolsót csinálod, az ajándékozottad azt is értékelni fogja, hogy magad csináltad.

4. Csak hogy kimutasd a világ felé: az olvasás a legjobb

Aki nézte a Szívek szállodáját (Gilkore Girls), abban Rorynak volt egy extra menő ,,Reading is sexy" - ,, Az olvasás szexi" feliratú pólója. Én azóta akarok egy könyves feliratú pólót. Bármilyet. Csak mert szeretném tudatni az emberekkel, hogy én igenis büszke moly vagyok :)

Tipp: Ilyeneket rendelni is lehet (Aliexpressz, eBay) de inkább csináltassatok valahol, mert olcsóbb és hamarabb kézhez kapjátok. Legalábbis ez a tapasztalat.

5. Pici, menő kiegészítők

Ezek a könyves kitűzők. Úgy érzem, most tombol egy ilyen mánia a világban, és már mindenfélét lehet találni. Ha valamilyen ismerősödnek, akire nem akarsz annyi pénzt költeni, vagy egy nagyobb ajándék mellé ez tökéletes lehet. Tudja a táskájára/kabátjára/tolltartójára/ pulcsijára rakni. Így már minden fiú és lány tudhatja, hogy ő egy vérbeli könyvmoly. Általában lányos színekben vannak, úgyhogy sorry boys :D

Tipp: Itt igazából csak rendelni tudsz, vagy ha nagyon ügyes vagy találni valamelyik ruhaüzletben. Ide nincs több tippem.




+ 1 Ha Harry Potter mániás az ajándékozott..


Ez egyébként én vagyok :D Azért is akartam belerakni, mert viszonylag sok ilyen ember található a világon. Szóval, ez a téma kimeríthetetlen. Lehet neki venni pulcsit, párnát, Funko Pop! figurát, tényleg bármit. Ha tudod, hogy mániákusan szereti a HP-t  nagyon jó helyzetben vagy, mert a lista tényleg végtelen. Az utóbbi időben két üzletben tudom, hogy Harry-s termékek voltak/vannak, az egyik egy hazánkban is elérhető opció a New Yorker, ahol ilyen ruhadarabok találhatók. A másik egy külföldi opció a Primark, ahol az őrület még tart :)

Tipp: Tudakold meg, melyik házat/karaktert/részt preferálja az ajándékozott, így biztos nem lőhetsz mellé.

+2 Ha Cassandra Clare fan az ajándékozott...
Ez is én vagyok :D Ugyanaz a felállás, mint a Harry Potternél, így nem is ragozom tovább.

Remélem tetszett, holnap találkozunk ismét két bejegyzésben!







Kivételesen kettővel kevesebben vagyunk, így akinél találtok ilyen cikket:
Kamilla (Könyves Boldogság)
Felhő (Felhő Olvasónaplója)
Beatrice (Molybirodalom)

Nézzetek be hozzájuk is :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések