Blogprojekt 1.nap- Kedvenc karakterek: Lány karakterek


Sziasztok!!
Ma egy különleges posztot hoztam nektek! 5 másik blogger lánnyal karöltve egy három napos blogprojektbe fogunk bele minden hónapban, melynek aktuális témája a kedvenc karakterek lesznek. A lányok neveit és blogjait lent megtaláljátok, a poszt végén. Az első napon a kedvenc hősnőink kerülnek a boncasztalra. Mindenki választott valakit, én személy szerint a már oly sokszor emlegetett Harry Potter sorozatból választottam Ginny Weasleyt, róla írtam érdekességeket, melyeket esetleg nem is tudtatok róla. Remélem elnyeri a tetszéseteket, vágjunk hát bele!

Vigyázat a cikk spoilereket tartalmaz!!

Élete röviden:
Ginevra Molly Weasley (becenevén Ginny) 1981. augusztus 11. napján született, a
Weasley család hetedik es egyben egyetlen lánygyermekeként. A család aranyvérű, hiszen minden felmenőjük mágus volt. Emellett minden Weasley csemete a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola padjait koptatta a Griffendél házban így természetesen hősnőnk is. Nem volt titok, hogy a kis Ginny mennyire rajong Harry Potterért, már időtlen idők óta. Az életük több szinten is összefort, hiszen Harry mentette meg őt a Titkok Kamrájaból, illetve egy kviddicscsapatban is játszottak. Nyilván barátok voltak...de lett e több? Azt később! Ginny a Főnix Rendjében csatlakozik Dumbledore Seregéhez, ahol megmutathatja, milyen belevaló és bátor leányzó is ő. Később aztán részt vesz a Roxforti csatában is, a többi főszereplővel együtt. Igazán a Félvér Hercegben lesz központi karakter, amikor is ,,szappanoperás szerelmi szálak" szövődnek életébe ( a megfogalmazást unokatestvéremnek köszönhetitek :D) mivel felerősödnek érzelmei Harry iránt, pedig kapcsolati státuszban áll Dean Thomassal. Később nyilván az ifjú Potter mellet köt ki és hozzá is megy, majd három kis lurkó születik a kapcsolatukból: James Sirius, Albus Perselus és Lily Luna Potter.

Lovagok és bőröndök:
Teljes nevén ugye Ginevra Molly Weasleynek hívják. A Ginevra név jelentése a nép asszonya, eredete pedig egészen Arthur királyig vezethető vissza, amikor is Guinever, a király felesége elszökött  Lancelottal, a király első lovagjával (a Guinever névből jön a Ginevra). Egy másik mítosz szerint élt egy Ginevra nevű  menyasszony, aki esküvője napján belebújt egy bőröndbe (???), később a fedele leesett így elve eltemetve őt. Ezután már csak a csontvázát találtak meg, így a sztori összefüggésbe hozható a Titkok Kamrájával (,,Csontváza örökké a Kamrában nyugszik majd"). Rowling azt nyilatkozta, különleges nevet szeretett volna az egyetlen Weasley lánynak.

A Molly név eredetéről nem igazan találtam bármit is, de az biztos, hogy angol névről van szó, melynek jelentése formás, tiszta.

Újságíró hárpiák
Azt tudjuk, hogy Ginny életeben fontos szerepet töltött be a kviddics, a varázslók
sportja, amit még az iskolaban kezdett játszani. Előbb fogó, majd pedig hajtó szerepet töltött be a Griffenfél csapatában. Az iskola elvégzése után egy másik csapathoz, a  Holyheadi hárpiákhoz csatlakozott. Miután már nem játszott, a Reggeli Próféta kviddics szakújságírója lesz.

Egyéb szösszenetek

  • Ginny pálcája tiszafa, de arrol milyen tulajdonságokkal (rugalmasság, méret) rendelkezik, illetve milyen mag van benne, semmit sem találtam.
  • Hősnőnk szeme eredetileg a könyvekben barna, de Bonnie Wright (a filben őt alakító színésznő) szeme kék, de nem viselt kontaklencsét, így Ginny szeme a filmben kék.
  • Kviddicsmezének száma 5.
  • Két zeneszám is hozzá kapcsolódik a filmben: az egyik neve ,,Ginny" a másik ,,Amikor Ginny megcsókolta Harryt "(vagy eredetileg When Ginny kissed Harry).
  • Bonnie Wright számára a legnehezebb a 19 évvel későbbi jelenet, hiszen nem igazán tudta magát egy nála 10 évvel idősebb nő szerepében elképzelni.
  • Ginny és Lily Evans sok mindenben hasonlítanak (vörös haj, házasság egy Potterrel) így rengeteg ember mondja, hogy Ginny tulajdonképpen Lily a saját idővonalán.
  • Bonnie Wrigth kedvenc idézete Ginnytől: ,,Sok sikert!"


Véleményem magáról a karakterről:
Ahogy azt már Molyon is említettem nagyra
méltó, hogy Ginny ennyi ideig várt Harryre. A nyolcadik részben (Harry potter es az elátkozott gyermek) igazán megmutatkozik a kettőjük közötti szoros kapcsolat. Igazán vakmerő  és bátor karaktert ismerhetünk meg, aki elmegy bármeddig a szeretteiért. Persze ehhez sok idő kellett, de a lenyeg az eredmény nem? Imádom ,ahogy kiskorában rengeteget beszél és ami a szívén az a száján akkoriban. Sokan azt gondoljak Harry mellé Hermione való, de szerintem Hermione Ron mellé tartozik, ahogy Ginny Harry mellé. Így egészítik ki egymást egy egésszé. Örülök, hogy J.K.R. ilyen karaktert alkotott :)

Remélem tetszett ez a kissé hosszúra sikeredett bejegyzés, holnap érkezem a következővel ❤

Akiknél még találtok ilyen posztot:
Petra, aki az egész kitalálója (Könyvespolc blog)
Kamilla (Könyves Boldogság blog)
Vhrai  (Libellum blog)
Felhő (Felhő Olvasónaplója blog)
Beatrice (Molybirodalom)
Nézzetek be hozzájuk is :)





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések